Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Bergervoet en PvdA leggen conflict bij

10 mei 2011, 02.25 uur · Aangepast 11 mei 2011, 15.53 uur

Myriam Bergervoet (PvdA) heeft haar excuses aangeboden voor het feit dat zij haar fractieleden 'hypocriet' noemde. Ook zal zij de fractie niet verlaten, ondanks het grote meningsverschil over het verbod op het onverdoofd slachten van dieren.

Dat vertelt fractievoorzitter Frank de Wolf maandagdagavond, na afloop van de fractievergadering. Hij zegt dat ze er samen zijn uitgekomen en elkaars meningsverschillen accepteren. Bergervoet zelf ontkent dat ze excuses heeft gemaakt.

Eerder vertelde Bergervoet in het AT5 Nieuws dat zij zichzelf niet meer eerlijk in de spiegel aan zou kunnen kijken, als het onverdoofd slachten door haar partij gesteund zou worden. Bergervoet noemde haar fractie 'hypocriet' en dreigde uit de fractie te stappen als de partij het standpunt over het onverdoofd slachten niet zou aanpassen.

Ze vond dat haar eigen PvdA 'selectief winkelt in het begrip godsdienstvrijheid.' Als het om de houding tegenover homo's gaat, is men wel kritisch, maar als het om dierenwelzijn gaat vindt men ineens godsdienstvrijheid belangrijker, was destijds haar kritiek.

Overigens blijft Bergervoet wel in de fractie. In afwachting van het landelijke PvdA-standpunt hebben zij en de rest van de fractie besloten tot een 'agreement to disagree'.