Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schietende agent aangevallen door groep'

15 mei 2011, 12.45 uur · Aangepast 16 mei 2011, 16.16 uur

De agent die zaterdagavond op de Spiegelgracht iemand doodschoot en twee anderen verwondde, werd aangevallen door een grote groep mannen.

Dat vertelt een anonieme, maar betrouwbare bron aan AT5. Het verhaal komt in grote lijnen overeen met ooggetuigenverslagen. De agent, een hondenbegeleider, reed volgens de bron langs de Spiegelgracht en zag vanuit zijn busje hoe twee mannen een fiets vernielden. Hij besloot te stoppen en het duo aan te houden.

Terwijl de mannen geboeid op de grond zaten, liep de agent even terug naar zijn busje. Op dat moment werd hij aangevallen door een groep van ongeveer tien vrienden van de aangehouden mannen en werd hij het busje ingewerkt.

De situatie was dusdanig bedreigend dat de agent zijn pistool trok en drie van zijn belagers neerschoot. Volgens de anonieme bron heeft de agent eerst een waarschuwingsschot gelost, daarna heeft de agent gericht geschoten. Het dodelijke slachtoffer zou zijn geraakt in zijn keel. Agenten hebben hem later op straat nog tevergeefs proberen te reanimeren. Een van de twee gewonden werd in zijn buik geschoten. Hij raakte zwaargewond. Een andere verdachte kreeg een kogel in zijn been.

Het Openbaar Ministerie (OM) kon dit verhaal niet bevestigen, maar ook niet ontkennen. Rijksrecherche en de politie in Utrecht doen onderzoek naar het incident

Meer beeld van de schietpartij hier, hier en hier bij Gespot.