Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Slettenmanifestatie op de Dam

17 mei 2011, 15.40 uur · Aangepast 17 mei 2011, 19.14 uur

Niet gek opkijken als de Dam er zaterdag 4 juni pikant uitziet. Sletten houden dan een zogenoemde 'Slutwalk', een manifestatie voor seksuele vrijheid.

De optocht begint om 16:00 uur op de Dam en loopt naar het homomonument. SlutWalk wil met deze actie bijdragen aan bevordering van seksuele vrijheid en autonomie. Alle sletten, nichten, hoeren, potten, kings en queens van Nederland verplaatsen zich hiervoor op zaterdag 4 juni door de stad.

SlutWalk Amsterdam protesteert tegen een maatschappij waar slachtoffers van sexueel geweld de schuld krijgen, waar homo’s en lesbo’s niet zichtbaar mogen zijn, en waar transgenders verteld wordt dat ze ‘tegennatuurlijk’ zijn.

“Met de SlutWalk willen we tegenwicht bieden aan de toenemende druk om ‘normaal’ te zijn”, zegt woordvoerder Mirjam van Heugten, “In Nederland moeten vrouwen ervoor waken geen ‘slet’ te zijn, terwijl mannen krampachtig over hun ‘mannelijkheid’ moeten hoeden. Wat de hoer is onder de vrouwen, is het mietje onder de mannen. SlutWalk is een platform waar sletten, potten, nichten en alles daarbuiten en tussenin hun seksualiteit en hun uiterlijk niet langer laten bepalen door het korset van de Nederlandse moraal.”