Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doodgeschoten Michael maandag begraven

20 mei 2011, 13.08 uur · Aangepast 22 mei 2011, 15.35 uur

De door een agent doodgeschoten amateurvoetballer Michael Koomen wordt maandag begraven op De Nieuwe Ooster.

Vanavond is er voor familie en vrienden een afscheidsbijeenkomst. Op de site van voetbalclub RKAVIC blijven de condoleances en steunbetuigingen ondertussen binnenkomen.

De 31-jarige Koomen werd afgelopen zaterdagavond dodelijk getroffen door een politiekogel. Hij had die dag met zijn voetbalteam een kampioensfeest gevierd in de stad. Iets na 22.00 uur ging het op de hoek van de Spiegelgracht met de Weteringschans gruwelijk mis. Wat er precies is gebeurd, wordt nog steeds onderzocht door Rijksrecherche. Zeker is in ieder geval wel dat een aantal spelers het aan de stok kreeg met een agent van de hondenbegeleiding en dat die zich zo bedreigd voelde dat hij drie van de mannen neerschoot. Koomen overleed ter plekke, twee van zijn teamleden raakten gewond.

Een hulpverlener die erbij was heeft tegen AT5 verklaard dat de voetballers stijf stonden van de coke en dat de agent heeft moeten vechten voor zijn leven. De mannen zouden hebben geprobeerd hem te wurgen.

De politie hield op de avond zelf in totaal negen spelers aan. De advocaat van een aantal van hen, beweerde tegen AT5 dat de agent helemaal niet uit noodweer handelde en dat hij een grote mate van schuld heeft.