112

Huis van Robert M. en Richard van O. geveild

20 mei 2011, 14.20 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.00 uur

Het appartement van zedenverdachten Robert M. en Richard van O. wordt volgende maand geveild.

Dat blijkt uit een advertentie die sinds zeven dagen online staat. Het gaat om een executieveiling, wat betekent dat er beslag is gelegd op het huis.

Op 17 juni kunnen geïnteresseerden bieden op de 3-kamerwoning in de Andries Copierstraat in Nieuw-West. "Bezichtigingen zijn vanwege de privacy niet mogelijk", zo laat de notaris weten aan AT5. "Ook worden er geen foto's verstrekt. Bieden gebeurt op de gok." De marktwaarde van het appartement ligt rond de 210.000 euro, maar de notaris verwacht dat het minder zal opbrengen.

Het echtpaar M. en Van O. woonde er sinds januari 2010. Na hun arrestatie in december werd het complex een paar weken beveiligd door de politie uit angst voor vernielingen. Buurtbewoners omschreven M. en Van O. tegen AT5 als een ietwat vreemd stel. Van O. werd wel gezien als behulpzaam. Zo was hij technisch medewerker van de Vereniging van Eigenaren en had hij enkele bewoners geholpen met het maken van een website.

Vlak voor zijn arrestatie had Robert M. op het adres in de Andries Copierstraat een kinderdagverblijf laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels heeft hij bekend 85 kinderen te hebben misbruikt. Of dat ook in de woning in Nieuw-West is gebeurd, is niet duidelijk. Richard van O. wordt op zijn beurt verdacht van het bezit en verspreiden van kinderporno. Ook zou hij een minderjarige jongen hebben gedwongen tot ontucht.