Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moby gaat out tijdens mini-concert

31 mei 2011, 20.59 uur · Aangepast 1 juni 2011, 19.03 uur

Megaster Moby heeft dinsdagavond zijn fans en managers flink laten schrikken tijdens een mini-optreden in galerie Reflex op de Weteringschans.

De Amerikaanse ster ging namelijk even knock-out toen hij geraakt werd door een lamp. Moby was op een kast gaan staan om wat beter zichtbaar te zijn voor het publiek. Aan het begin van het evenement had hij zich nog half grappend verontschuldigd bij de aanwezigen voor het feit dat hij zo klein is. Toen hij op de kast klom werd hij geraakt door een lamp en hij sprong in een reactie op de grond waar hij vervolgens 15 seconden roerloos met zijn ogen dicht bleef liggen. Na enige tijd stond hij weer op en maakte zijn laatste song af. Afgezien van een rode plek in zijn nek was er niets meer aan hem te merken.

Moby was in de Reflex Galerie op de Weteringschans om zijn eigen fototentoonstelling te openen. Moby heeft in z'n jongere jaren een fotografie opleiding gevolgd en besloot onlangs daar toch iets mee te willen doen. De expositie gaat over zijn eigen tour-bestaan, en dan vooral de extreme verschillen die hij daarin tegenkomt. Zo zitten er foto's tussen van enorme druktes bij concerten, maar ook van totaal verlaten vliegvelden ergens in de wereld. Na de opening zong hij drie nummers, tijdens het laatste daarvan ging het mis.