NL
V

Nieuwe Revu: "Nordin Wooter in problemen"

1 juni 2011, 11.05 uur · Aangepast 1 juni 2011, 15.41 uur

Voormalig profvoetballer en Ajacied Nordin Wooter maakt er financieel gezien een puinhoop van. Dat schrijft Nieuwe Revu deze week

De problemen lijken vooral te zijn vooroorzaakt door onverantwoorde investeringen in een nieuwe voetbalclub met de naam Nieuw (of New) Amsterdam. Om het image van succesvol zakenman hoog te houden, rijdt de oud-Ajacied in een zwarte Lamborghini. Wooter leende o.a. 150.000 euro van een jongen, die dat geld had uit de erfenis van zijn moeder die bij de SLM-ramp van 1989 om het leven kwam. Afspraken over de lening kwam Wooter niet na. Een bedrijf in straatvoetbalkleding gaat op de fles omdat afnemers niet betalen.

Op de woning van Wooter liggen liefst vijf beslagen, van o.a. een autoleasebedrijf en van Van Lanschot Bankiers. "Wooter laat een spoor van financiële vernielingen achter", tekent Nieuwe Revu op uit de mond van een van deze schuldeisers.

"Spookverhalen, allemaal verhalen van mensen die jaloers zijn", is de reactie van Nordin Wooter.

Wooter (1976) speelde in zijn carrière voor Ajax en in het buitenland voor o.a. Real Zaragoza (Spa), Watford (Eng) en Panathinaikos (Gri).