Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Tien partijen melden zich voor 'AT5 Nieuws'

3 juni 2011, 18.27 uur · Aangepast 6 juni 2011, 09.38 uur

Maar liefst tien partijen hebben bij de gemeente hun interesse gemeld om het Amsterdamse nieuws te gaan maken.

De gemeente ging de afgelopen weken na of naast AT5 meer partijen geïnteresseerd zijn. RTV N-H, AVRO, Het Parool, SBS, Tuvalu Media, Team Tromp, Ready TV, Amsterdamse Kranten Produkties en NL AMSTERDAM hebben zich gemeld.

Eén partij heeft verzocht de aanmelding vertrouwelijk te behandelen. Op 15 juni as. spreekt de gemeenteraad over dit onderwerp. De Amsterdamse gemeenteraad besloot in december vorig jaar meerdere partijen de gelegenheid te geven met een plan te komen voor de lokale nieuwsvoorziening per 2013. In het voorjaar van 2012 moet een selectie plaatsvinden

Het college van B&W stelt voor een overheidscommissaris aan te stellen die met zendgemachtigde SALTO in overleg gaat. De commissaris moet dit najaar met een advies komen over de invulling van de lokale nieuwsvoorziening per 2013 onder de verantwoordelijkheid van de zendgemachtigde, en hierbij de resultaten van de belangstellingsregistratie te betrekken.

Het is primair aan SALTO om in Amsterdam de nieuwsvoorziening in te kopen. Het Commissariaat voor de Media heeft per gemeente één zendgemachtigde aangewezen.