Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte betaalde M. 50 euro voor misbruik baby

17 juni 2011, 13.48 uur · Aangepast 20 juni 2011, 13.38 uur

Robert M. heeft een andere man tegen betaling een kind laten misbruiken.

Het is de 37-jarige man uit Amstelveen, die al eerder werd opgepakt. Deze verdachte heeft toegegeven 50 euro te hebben betaald om samen met M. een baby te misbruiken in diens woning. Dat heeft justitie vrijdag gezegd tijdens een pro-formazitting in de zaak tegen M.

Justitie kwam de man op het spoor omdat hij contact had gehad met Robert M. De verdachte woonde samen met een 32-jarige oproepkracht van opvangorganisatie KinderRijk. Hij wordt verdacht van het bezit van kinderporno op zijn computer.

Eerder werd al bekend dat M. met twee andere mannen kinderen zou hebben misbruikt. Naast de Amstelvener was dat een inmiddels overleden Engelsman. Hij zou zich met M. aan vier kinderen hebben vergrepen.

Met een man uit Dinteloord waren er ontmoetingen die mogelijk hadden moeten leiden tot misbruik. Dat dit ook is gebeurd, is niet komen vast te staan. Deze verdachte heeft inmiddels zelfmoord gepleegd. Het onderzoek heeft er vooralsnog niet toe geleid dat justitie denkt dat er nog andere mannen zijn die samen met M. misbruik hebben gepleegd.

Volgens justitie heeft M. tijdens chatgesprekken met meerdere anderen gesproken over misbruik en hen ook uitgenodigd om dat samen met hem te plegen, al dan niet tegen betaling. In sommige gevallen leidde dat nergens toe, in andere dus tot ontmoetingen of het daadwerkelijk plegen van seksuele misdrijven.