Politiek

NL
V

La Rose beschuldigd van machtsmisbruik

20 juni 2011, 19.20 uur · Aangepast 9 december 2011, 12.42 uur

Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose van Zuidoost wordt door een ex-werknemer beschuldigd van machtsmisbruik.

Glenn Codfried was werkzaam bij welzijnsorganisatie Zwind, maar moest daar in zijn proeftijd vertrekken. Volgens Codfried nadat La Rose druk had uitgeoefend op Zwind. De stadsdeelvoorzitter kent Codfriend als belangenbehartiger voor de standhouders van Kwakoe. De twee hebben een moeilijke relatie, mede door Codfrieds uitgesproken mening.

"Je hebt vele 'fans', maar ook een groep 'tegenstanders', zo schrijft Zwind in de ontslagbrief aan Codfried. "Wij vinden dit voor de functie van opbouwwerker een probleem, omdat een opbouwwerker juist moet verbinden. (...) Dit alles doet niets af aan jouw visie, enthousiasme en inzet van de afgelopen tijd. Wij zijn nog steeds onder de indruk van jouw netwerk en de manier waarop jij mensen enthousiast krijgt. Wij vinden het oprecht heel vervelend dat het zo gelopen is. Vooral voor jou natuurlijk, maar ook voor ons zelf."

De directeur van Zwind erkent in reactie dat er met de stadsdeelvoorzitter is gesproken over de achtergrond van Codfried, maar zegt dat die zelf de beslissing heeft genomen over het ontslag. La Rose laat via zijn woordvoerder weten dat hij alleen met Zwind heeft gesproken over de profielen van de welzijnswerkers.