Start van hoofdcontent

Stad

nl

Probleemgezinnen moeten Diamantbuurt uit

25 juni 2011, 15.05 uur · Aangepast 27 juni 2011, 15.24 uur

Twee probleemgezinnen uit de Diamantstraat en de Granaatstraat moeten gedwongen vertrekken uit de Diamantbuurt.

Dat meldt Het Parool zaterdag. Woningstichting Eigen Haard dwingt nu, onder regie van burgemeester Van der Laan, de twee probleemgezinnen te verhuizen uit de Diamantbuurt. Het betekent dat de gezinnen een passende woning in een andere buurt moeten accepteren, anders gaat Eigen Haard hen voor de rechter dagen om hen uit huis te zetten. Een van de twee gezinnen heeft al een aantal aangeboden woningen geweigerd. Een derde probleemgezin kan voorlopig blijven maar tegen hen zullen wel maatregelen volgen.

De drie families zijn verwikkeld in jarenlange, hoog opgelopen vetes, tot aan mishandeling en afpersing aan toe. Ook worden ramen ingegooid, stenen naar elkaar gegooid en gescholden, geschreeuwd en geslagen.

De gezinnen staan bij hulpverleners en politie al jaren bekend als complexe probleemgezinnen. Van dergelijke gezinnen met zo'n zware problematiek zijn er slechts enkele tientallen in de stad, aldus Het Parool. De burgemeester heeft de mogelijkheid om in te grijpen in kwesties van ernstige overlast, en daar heeft hij in dit geval dus gebruik van gemaakt.

"De overlast vormt voor de buurt een onhoudbare situatie'', zei een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan zaterdag. "Ingrijpen is in het belang van de gezinnen en van de buurt'', aldus de woordvoerder.