Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ondernemers WFC bezorgd om veiligheid

4 juli 2011, 15.37 uur · Aangepast 7 juli 2011, 11.50 uur

Ondernemers in het World Fashion Centre (WFC) willen dat de directie ingrijpt na de recente aanslagen op het gebouw.

Twintig huurders van het pand hebben de directie in een boze brief om opheldering gevraagd. Eind vorige maand werd voor de tweede keer in drie weken een aanslag gepleegd op kledingwinkel Balli Mode, dat in het gebouw zit. Onbekenden gooiden een granaat naar binnen bij de modezaak. Drie weken daarvoor werd de winkel beschoten met een mitrailleur. 

De huurders maken zich ernstige zorgen over hun veiligheid, maar ook over de imagoschade die hun ondernemingen oplopen door de gewelddadige incidenten. De directie hult zich ondertussen in stilzwijgen, zo klagen ze. "Als huurders worden wij op dit moment frequent benaderd door cliënten, medewerkers en bezoekers met vragen over de veiligheid van de omgeving, de showroom en de werkplek. En op deze vragen moeten wij, bij gebrek aan enige kennis, het antwoord voortdurend verschuldigd blijven."

De twintig ondernemers willen van de directie onder meer weten wat zij gaat doen om de eer en goede naam van het WFC te herstellen. "Kennelijk is het een publiek geheim dat onder de huurders van het WFC zich enkele rotte appels begeven."

Volgens de briefschrijvers is de afgelopen twee maanden niet alleen Balli Mode doelwit van terreur geweest. Ook op een andere huurder zijn twee soortgelijke aanslagen gepleegd. Bovendien zou er vorige week maandag een anonieme bommelding zijn gedaan bij het gebouw. De politie spreekt dat tegen. Volgens een woordvoerder is er alleen twee keer een aanslag op Balli Mode gepleegd.

Scan Bomaanslagen WFC