Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie: "Onbegrijpelijk gedrag van omstanders"

16 juli 2011, 17.40 uur · Aangepast 1 april 2012, 21.44 uur

Het gedrag van de omstanders bij het scooterongeluk dat gisteravond in Noord leidde tot een vechtpartij is onbegrijpelijk.

Dat zegt een woordvoerder van de politie vandaag tegen AT5. "Ongelooflijk dat mensen een politie-onderzoek belemmeren." Agenten verleenden gisteravond assistentie bij een scooterongeluk aan de Sneeuwbalweg in Noord. Met behulp van een pop maakten ze een reconstructie van de val van de bestuurder.

Een omstander dacht leuk te zijn en ging op de pop liggen. Op het moment dat de politie de man wilde arresteren gingen meer mensen zich ermee bemoeien. Dit leidde tot een duw- en trekpartij tussen agenten en enkele tientallen omstanders. Er werden direct veel politie-eenheden naar de Buiksloterdijk gestuurd. Met behulp van pepperspray werd de grote groep mannen uit elkaar gedreven.

Vanmorgen zijn met hulp van buurtregisseurs twee Amsterdammers van 23 en 28 jaar aangehouden. Zij zijn inmiddels heengezonden maar blijven wel verdachten. De politie sluit meer arrestaties zeker niet uit.