Start van hoofdcontent

Stad

nl

Metrotunnel weer zes weken dicht

23 juli 2011, 12.09 uur · Aangepast 25 juli 2011, 12.03 uur

De metrotunnel tussen het Centraal Station en station Amstel sluit vandaag voor een periode van zes weken.

De gemeente voert in deze tijd werkzaamheden uit aan de noodtrappen op CS en bij het Weesperplein. Ook worden de rook- en warmteafvoer, ventilatie, brandmelding en noodverlichting onder handen genomen. Tot en met 4 september moeten reizigers gebruikmaken van pendelbussen op dit traject.

Vorige zomer was de tunnel vier weken dicht. Toen stond de aanpak van de brandveiligheid ook al op het programma, maar dit lukte niet omdat de aannemer het niet ging redden binnen de afgesproken periode. Wethouder van Verkeer Eric Wiebes was daar toen razend over. De gemeente besloot te tijd te gebruiken om roltrappen te gaan vervangen en onderhoud te plegen aan liften en verlichting

De verbetering van de vluchtwegen van de ondergrondse metrostations maakt deel uit van een grote renovatie van de bijna 35-jarige Oostlijn, de metrolijn tussen  CS en Zuidoost. In totaal wordt 275 miljoen euro geïnvesteerd om de metro gereed te maken voor de komende 30 jaar. 45 miljoen euro is bestemd voor vluchtwegmaatregelen.