Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ling nu echt geen directeur van Ajax

24 juli 2011, 13.36 uur · Aangepast 18 november 2011, 11.48 uur

Tscheu La Ling is niet meer in beeld als de nieuwe algemeen directeur van Ajax. De eigenaar van de Slowaakse voetbalclub AS Trencin genoot het volle vertrouwen van Johan Cruijff.

De overige leden van de nieuwe raad van commissarissen van de Amsterdamse club steunen de voordracht van de beroemde nummer 14 niet. Volgens Voetbal International accepteert Cruijff die beslissing.

Beoogd voorzitter Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer, Edgar Davids en Cruijff worden waarschijnlijk maandag tijdens een bijzondere algemene vergadering voor aandeelhouders benoemd als nieuwe commissarissen van Ajax. Zij gaan de komende weken verder op zoek naar een opvolger voor de aan het einde van het vorige seizoen vertrokken algemeen directeur Rik van den Boog.

Cruijff wil graag dat een oud-voetballer het bij Ajax voor het zeggen krijgt. De afgelopen weken vielen ook de namen van Marc Overmars en Wim Jonk in de ArenA. De laatstgenoemde Volendammer zou komend seizoen eigenlijk de scouting van de landskampioen onder zijn hoede krijgen. Overmars is succesvol als technisch manager van Go Ahead Eagles.

Binnen Ajax wordt ook besproken of het huidige model met een uitvoerende directie en een controlerende raad van commissarissen goed functioneert. Volgens een woordvoerder van Ajax staat dat onderwerp maandag niet op de agenda van de algemene vergadering voor aandeelhouders.