Start van hoofdcontent

Stad

nl

2e-graads brandwonden na fouten bij Osira

27 juli 2011, 18.15 uur · Aangepast 29 juli 2011, 14.32 uur

Een 82-jarige vrouw heeft door tal van fouten bij woonzorgcentrum Vreugdehof ernstige brandwonden aan haar handen opgelopen. Vreugdehof is onderdeel van zorgbedrijf Osira, dat onder verscherpt toezicht van de inspectie staat.

De bejaarde vrouw werd medio juli aan haar lot overgelaten bij een kraan die te heet was. De vrouw verbleef op de revalidatieafdeling waar ze herstelt van een beenwond. Ze had juist bij het wassen begeleiding nodig, omdat ze niet goed kan inschatten hoe heet het water is. Dat is weer het gevolg van het feit dat de vrouw vroeger lepra heeft gehad. Al deze informatie stond in het dossier. Verder werden familieleden van de vrouw door Osira gesommeerd om het slachtoffer zelf naar een ziekenhuis te brengen.

Directievoorzitter Rob van Dam van Osira is schuldbewust. "Hier is alles fout gegaan wat maar kon; in principe kunnen we geen mensen naar het ziekenhuis brengen, maar als wij zelf de fout maken moet dat natuurlijk wel." Het voorval met de 82-jarige zal door de Inspectie voor de Volksgezondheid worden onderzocht.

De dochter van de bejaarde vrouw heeft een letselschadeadvocaat in de arm genomen. De medewerker van Osira die handelend had moeten optreden, heeft een waarschuwing gekregen.