Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boze reizigers bij Marnixstraat

15 september 2011, 19.09 uur · Aangepast 15 september 2011, 19.43 uur

Boze reizigers bij de Marnixstraat. Vanwege wegwerkzaamheden moeten ze daar overstappen van bussen naar trams. En dat kost niet alleen tijd, maar ook extra geld.

Een ritje kost nu geen 4 euro meer, maar 6 euro 60. En daarmee is de reiziger de dupe van een wegopbreking van de gemeente.

Bussen van Connexxion rijden vanwege de wegopbrekingen niet verder dan de Marnixstraat, en reizigers moeten daarom overstappen op een GVB-tram. Een andere vervoersmaatschappij, en dus moet er weer een kaartje worden gekocht

Overigens geldt het niet voor reizigers met een ov-chipkaart, omdat je dan geen losse kaartjes hoeft te kopen. Maar er zijn er behoorlijk wat mensen zonder de chipkaart.

Het GVB laat weten dat Connexxion er zelf voor heeft gekozen om niet verder te rijden dan de Marnixstraat en daarom moeten zij met een oplossing komen.

Connexxion heeft inmiddels ook gereageerd. "Wij zijn overvallen door de werkzaamheden van de gemeente. Connexxion heeft reeds in februari aangegeven grote problemen te zien bij deze werkzaamheden. Dit is destijds niet herkend, met alle gevolgen van dien. Wij hebben voor deze oplossing moeten kiezen omdat de vertraging op deze lijnen anders te groot is", aldus een woordvoerder van Connexxion.

De werkzaamheden duren overigens tot eind september.