Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aanslag rechtbank Parnassusweg

21 september 2011, 10.40 uur · Aangepast 22 september 2011, 12.53 uur

Bij toren E van de rechtbank aan de Parnassusweg heeft vannacht omstreeks half drie een zware explosie plaatsgevonden. Bij de aanslag raakte niemand gewond.

De klap sloeg in toren E het glas uit de ramen. Een ooggetuige meldt AT5 dat hij rond half drie afgelopen nacht een explosie zag en dat vlak daarna twee personen op een motor vluchtten. De schade is aanzienlijk, zo als is te zien op deze foto's.

Een andere buurtbewoner, woonachtig aan de Dina Appeldoornstraat, werd vanacht wakker van de explosie. 'Toen ik uit mijn raam keek zag ik een iemand vluchten op een scooter en een ander persoon wegrennen.'

In toren E zitten onder meer de hoofdofficier van justitie en een aantal zittingszalen van de rechtbank. In één van die zalen werd onder andere het Wildersproces gehouden

De toegang tot toren E bij het gebouw is afgezet met linten evenals een gedeelte van de rijbaan. De politie, die ter plaatse bezig is met technisch onderzoek, kon nog niet bevestigen wie of wat de schade heeft veroorzaakt. Wel wordt er gezocht naar minimaal twee verdachten.

Minister Opstelten heeft de aanslag scherp veroordeeld. Hij sprak van 'een aanslag op de rechtsstaat'.