Start van hoofdcontent

Stad

nl

Einde bouw Stedelijk Museum in zicht

22 september 2011, 09.52 uur · Aangepast 23 september 2011, 13.05 uur

De bouw van het Stedelijk Museum ligt op schema. Dat blijkt uit een voortgangsrapport over de bouw die de raad gisteren openbaar maakte.

De bouw liep eerder enkele vertragingen op en in 2010 lag de bouw tijdelijk stil door het faillissement van de vorige aannemer Midreth.

Uit het rapport van de gemeente blijkt nu dat de bouw verloopt volgens de afspraken die gemaakt zijn tussen de gemeente en de nieuwe aannemer VolkerWessels.

Eerder werd al bekend dat het museum 9 oktober zijn deuren sluit zodat begonnen kan worden met de laatste fase van de werkzaamheden. De oplevering van de nieuwbouw en de renovatie staat gepland voor eind januari 2012. Daarna zijn er nog enkele maanden nodig voor het afstellen van de klimaatinstallaties, een risicovolle ondernemen.

De kosten van de bouw zijn inmiddels opgelopen tot 127 miljoen euro, 20 miljoen meer dan in 2007 begroot werd.

Wethouder Carolien Gehrels (kunst en cultuur) zegt in een reactie: "Het nieuwe Stedelijk is een enorme investering in de stad. We hebben nu een eindbeeld. Het heeft veel meer geld gekost en veel langer geduurd dan van tevoren bedacht. We stonden dit voorjaar met de gemeenteraad voor de afweging: stoppen of doorgaan en er was eigenlijk maar één keuze mogelijk''.

Als alles meezit, volgt de officiële opening volgens Gehrels in de tweede helft van 2012.