Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe islamitische school in A'dam

22 september 2011, 20.00 uur · Aangepast 25 september 2011, 11.54 uur

In Amsterdam mag een nieuwe middelbare school voor islamitisch onderwijs worden opgericht. Minister van Bijsterveldt heeft plannen hiervoor goedgekeurd.

De stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam wil op 1 augustus 2012 een nieuwe islamitische school openen in de stad. Dit meldt de NOS. Volgens de NOS bestaat het grootste deel van het bestuur van de nieuwe school uit oud-personeelsleden van het Islamitisch College Amsterdam (ICA), waarvan Van Bijsterveldt vorig jaar de geldkraan dichtdraaide.

In een reactie laat wethouder Lodewijk Asscher weten nog enige reserve te koesteren tegenover de nieuwe islamitische school. 'Het belang van goed onderwijs staat voorop. Ik ben negatief tenzij ik voldoende afspraken en garanties krijg om zeker te weten dat dit onderwijs goed is voor de kinderen'.

De kwaliteit van het onderwijs op het ICA was volgens de Onderwijsinspectie jaren achtereen zeer zwak. Minister van Bijsterveldt heeft echter geen mogelijkheid om de oprichting van een nieuwe school tegen te houden.