Start van hoofdcontent
nl

Wendy gezicht Borstkankermaand

27 september 2011, 13.54 uur · Aangepast 27 september 2011, 16.47 uur

Dit jaar is presentatrice Wendy van Dijk het gezicht van de Borstkankermaand. Eerdere 'gezichten' van de maand waren Irene Moors, Estelle Gullit, Danielle Oerlemans en Angela Groothuizen.

Van Dijk heeft er voor gekozen een speciale sjaal te ontwerpen die in de oktober (de Borstkankermaand) verkrijgbaar is. De sjaal is de opvolger van de bekende armbanden en kan op diverse manieren gebruikt worden.

"Draag 'm aan je tas, in je haar, om je arm, om je nek of als een sleutelhanger. Laat door het dragen van de sjaal net als ik aan iedereen zien dat je deze actie ten bate van KWF Kankerbestrijding steunt", aldus Van Dijk, die zelf de print van de sjaal heeft ontworpen.

Een deel van de opbrengst van de verkoop van de sjaal (die 3,99 euro kost) komt ten goede aan de strijd tegen borstkanker. Hoewel vrouwen kunnen sterven aan borstkanker, overleven steeds meer vrouwen de ziekte. De kans dat een vrouw na vijf jaar nog in leven is, is ruim 85%. En de kans dat een vrouw na 10 jaar nog in leven is, is in Nederland ruim 75%.

Overigens heeft Wendy van Dijk zelf vrij bijzondere borsten. Aan RTL vertelde ze eerder dat haar boezem zomaar een maat groter kan zijn wanneer ze terug komt van vakantie. "Als mijn lichaam rust heeft, worden mijn borsten groter", aldus Van Dijk.