Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk weer huldiging Museumplein

28 september 2011, 20.29 uur · Aangepast 30 september 2011, 12.05 uur

De gemeente Amsterdam heeft geleerd van de huldiging van Ajax op het Museumplein. Ondanks de toen aangerichte schade valt een nieuwe huldinging op het plein niet uit te sluiten.

De gemeente Amsterdam trekt lessen uit de huldiging van landskampioen Ajax op 15 mei op het Museumplein. Relschoppers richtten tijdens het feest voor vele duizenden euro's schade aan, aan onder meer het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum.

De gemeente sluit niet uit dat een volgende huldiging weer op het bekende plein plaatsheeft, maar dan moet het evenement wel anders worden voorbereid.

Na een evaluatie concluderen alle betrokken partijen woensdag dat in het vervolg beter geschat moet worden hoeveel bezoekers er zouden kunnen komen en moet er rekening gehouden worden met de aanwezigheid van 'gelegenheidsverstoorders'.

De Amsterdamse burgemeester en wethouders blijven bij hun standpunt dat het Museumplein in beginsel een geschikte locatie is voor dergelijke evenementen. ,,Met een grote publieke huldiging op het Museumplein voorkom je vele spontane feesten in de binnenstad, die vaak moeilijker te beheersen zijn'', aldus een woordvoerder van de gemeente.