Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog steeds vraagtekens rond moord Hund

7 oktober 2011, 12.02 uur · Aangepast 27 november 2012, 17.03 uur

Het is vandaag een jaar geleden dat de 66-jarige juwelier Fred Hund werd doodgeschoten bij een overval op zijn juwelierszaak in West.

Vrijdagmorgen legde voorzitter van stadsdeel West, Martien Kuitenbrouwer een krans bij de mozaïekbank.

Het rechercheonderzoek naar de gewelddadige overval op juwelier Hund die daarbij werd doodgeschoten is nog steeds in volle gang. Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is nog op volle sterkte bezig met het onderzoek, meldt de politie.

De overval vond bijna een jaar geleden op donderdag 7 oktober plaats. Bij deze overval werd de eigenaar, de 66-jarige Fred Hund, doodgeschoten. Twee overvallers kwamen met een scooter naar de Jan Evertsenstraat gereden. Ze plaatsten de scooter voor de juwelierszaak Hund. De twee overvallers betraden de winkel en bedreigden de twee aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. Er ontstond een worsteling waarbij Fred Hund werd neergeschoten.

De overvallers vluchtten op hun scooter weg via de Admiralengracht. Een van de overvallers verloor in de juwelierszaak een sportschoen van het merk Nike. Ondanks reanimatie en een snelle overbrenging naar een ziekenhuis overleed de heer Hund in het ziekenhuis.

Meerdere onderzoeksrichtingen en scenarios zijn onderzocht . De beloningen die in deze zaak zijn uitgeloofd, gelden nog steeds.