Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax heeft statistieken mee in duel AZ

14 oktober 2011, 14.17 uur · Aangepast 14 oktober 2011, 15.47 uur

De wedstrijd tussen Ajax en AZ van komende zaterdag is het meest aansprekende Eredivisieduel van dit weekend. AZ heeft de vorm, maar heeft het nooit makkelijk in Amsterdam.

De Alkmaarse formatie is de trotse koploper en de Amsterdamse kampioen gaat na een paar moeilijke weken op jacht naar eerherstel. Ajax heeft in de laatste drie competitiewedstrijden niet gewonnen. AZ is bezig aan een knappe reeks met zes zeges op rij.

De ploeg van coach Gertjan Verbeek staat in de Arena echter voor een moeilijke opgave. In 33 ontmoetingen op het hoogste niveau won AZ slechts één keer in Amsterdam. De enige overwinning dateert alweer van 1980. Destijds won AZ met 2-1 in de hoofdstad. De laatste drie officiële thuisduels met AZ werden door Ajax zonder tegendoelpunt gewonnen.

Verbeek kan wel bogen op een goede historie tegen Ajax. De oefenmeester won met zijn ploegen al vijf keer van de huidige nummer vier in de eredivisie. Frank de Boer heeft echter nog een ongeslagen status als trainer in de Arena. Met hem op de bank won Ajax 10 van de 11 competitiewedstrijden in eigen huis.