Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brute verkrachting hoogbejaarde vrouw

20 oktober 2011, 19.24 uur · Aangepast 22 oktober 2011, 18.22 uur

Een 85-jarige vrouw is afgelopen weekend bruut mishandeld en verkracht in haar eigen woning aan het Berlagehof in Nieuw West.

Het slachtoffer is vervolgens ernstig mishandeld en bestolen. Zij brak hierbij een halswervel en een aantal ribben. Ook liep ze zware verwondingen op aan haar gezicht. De dader stal ook nog enkele sieraden en de identiteitskaart van de vrouw.

De politie is dringend op zoek naar getuigen in deze lugubere zaak. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op nummer 020-5592500. Anoniem bellen kan ook op nummer 079-3458999 Er wordt een beloning van 7.500 euro uitgeloofd aan degene die informatie heeft die leidt naar de dader.

Omwonenden hebben volgens een politiewoordvoerster vermoedelijk wel gehoord dat er een ruit werd ingeslagen en zijn ook gaan kijken, maar konden niets opvallends ontdekken aan de buitenkant van de woning. De politie is dringend op zoek naar getuigen die onder meer iets kunnen vertellen over een voertuig dat in de bewuste nacht langere tijd dwars voor de garageboxen aan de kant van de Cort van der Lindenkade met de kruising van het Berlagehof heeft gestaan. Ook zoekt ze mensen die zaterdagochtend een man met onverklaarbare verwondingen hebben gezien.