Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (24) overleden na schietincident

29 oktober 2011, 13.50 uur · Aangepast 24 februari 2013, 15.00 uur

Een 24-jarige man is vanochtend in het ziekenhuis aan schotverwondingen overleden nadat hij vermoedelijk in Amsterdam is neergeschoten.

De politie doet een onderzoek op straat op de kruising van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat. Het slachtoffer werd in een auto door drie mannen naar een ziekenhuis gebracht waarna deze mannen op de vlucht sloegen. Agenten wisten het drietal vrijwel direct aan te houden.

In het ziekenhuis overleed de 24-jarige aan zijn verwondingen. Het is nog onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden. Getuigen melden aan AT5 dat ze in de vroege ochtend verschillende schoten hoorden op de Albert Cuijpstraat, ter hoogte van de telefoonwinkel Bell o Bell. In een abri zijn kogelgaten te zien. De hele buurt wordt momenteel uitgekamd en er zijn ook politiehelicopters ingezet. Het onderzoek is in handen van een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident en roept mensen op zich te melden als zij iets hebben gezien of gehoord of iets kunnen vertellen over de aanleiding of de achtergronden. De schietpartij vond vannacht plaats tussen 4.00 en 5.00 uur.

De recherche is bereikbaar via 0900-8844. Een anonieme melding kan via 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem.