Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachten Frans Otten Stadion nog vast

9 november 2011, 12.12 uur · Aangepast 10 november 2011, 11.00 uur

Alle vier de mannen die worden verdacht van het mishandelen van een inbreker in het Frans Otten Stadion zitten nog vast.

Dit laat het Openbaar Ministerie weten. De vier mannen zitten alle vier nog in beperking en worden een dezer dagen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het OM verdenkt het viertal van zware mishandeling.

Volgens een woordvoerder kunnen de vier mannen zich niet beroepen op noodweer. Eind 2010 kwam het ministerie van Justitie met een nieuwe aanwijzing voor het beroep op noodweer, waarin wordt gesteld dat mensen die zichzelf verdedigen tegen een overvaller of inbreker niet worden aangehouden. In deze aanwijzing zijn echter enkele uitzonderingssituaties opgenomen, zoals situaties waarbij het niet meteen duidelijk is wie het initiatief tot geweld nam. Volgens het OM is een van deze uitzonderingen van toepassing op de vier verdachten.

Vrijdag 4 november betrapten de vier mannen een inbreker in het Frans Otten Stadion in Zuid. Het viertal hield de man in het stadion aan, waarbij de 50-jarige man zwaargewond raakte. De man ligt nog steeds in coma.