Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte probeerde dief te wurgen

10 november 2011, 14.54 uur · Aangepast 12 november 2011, 11.46 uur

De 43-jarige man die ervan wordt verdacht een inbreker te hebben geslagen met een honkbalknuppel is niet langer verdacht van zware mishandeling, maar poging tot doodslag.

UPDATE: De 43-jarige bewaker uit Oostzaan is voorgeleid en wordt er nu van verdacht de man verwurgd te hebben door een nekklem. De man zit nog zeker 14 dagen vast, zo oordeelde de rechter-commissaris donderdag.

Vrijdagavond 4 november werd een 50-jarige man gesnapt toen hij een diefstal wilde plegen bij het Frans Otten Stadion in Zuid. Vier mannen (van 31, 38, 43 en 61) betrapten hem en er volgde een gewelddadige burgerarrestatie waarbij de dief dusdanig gewond raakte, dat hij in coma raakte.

De overige drie mannen zijn inmiddels op vrije voeten, maar nog wel verdacht. De 43-jarige man wordt nu dus verdacht van poging tot doodslag. Er zijn beelden van het incident.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de zaak. De dief zou het hebben gemunt op koolzuurflessen die een hoge statiegeldwaarde hebben. In verband met verschillende eerdere inbraken stonden de vier mannen te posten en hing er een camera.