Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stad zet zich schrap voor eerste vorst

14 november 2011, 12.47 uur · Aangepast 14 november 2011, 17.02 uur

De fietsers die vanochtend nietsvermoedend zonder handschoenen de deur uitstapten merkten het al. Het is koud in de stad en met de eerste vorst komt ook de eerste gladheid.

Amsterdam zet zich schrap voor de eerste najaarsvorst. De afdeling Gladheidsbestrijding van de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV) laat weten dit jaar extra veel zout in te hebben geslagen. 'Vorig jaar hadden we 5.000 ton strooizout op voorraad, dit jaar is dat 8.000 ton', laat een woordvoerder weten.

Deze voorraad is meer dan genoeg voor een 'normale Nederlandse winter'. Voorgaande twee jaren was de winter extreem waardoor de zoutvoorraad in Amsterdam, net als in grote delen van Europa, opraakte.

Of er vanavond of vannacht al aanspraak gemaakt moet worden op het strooizout is nog niet bekend. 'We houden het weer scherp in de gaten', aldus de DIVV, 'het is aan de stadsdelen om te beslissen wanneer lokale wegen en fietsroutes bestrooid worden. De centrale dienst van de DIVV is verantwoordelijk voor de belangrijkste doorgaande wegen in de stad.'