Start van hoofdcontent

Stad

nl

Pro-cannabisclub verbolgen over inval

24 november 2011, 09.51 uur · Aangepast 24 november 2011, 18.43 uur

De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) spreekt in een reactie 'haar afschuw uit' over de politie-actie woensdag plaatsvond bij de High Times Cannabis Cup Expo in Amsterdam.

De politie deed woensdag een inval bij de High Times Cannabis Cup. Volgens een woordvoerder is het namelijk niet toegestaan om op het evenement softdrugs te bezitten.

De VOC veroordeelt de inval. 'Al 24 jaar lang is de High Times Cup een vreedzaam besloten evenement, waarvoor cannabisliefhebbers uit de hele wereld naar onze hoofdstad komen. Sinds de eerste editie in 1988 heeft het evenement heeft nog nooit geleid tot problemen of overlast; deelnemers wordt expliciet gevraagd zich discreet, geduldig en respectvol te gedragen tijdens hun verblijf in Amsterdam.'

Volgens de VOC is de aanwezigheid van cannabis juist een van de steunpilaren onder het evenement. 'Belangrijk onderdeel van de High Times Cup is de expo, waar ondernemers uit Nederland en de rest van de wereld hun producten tentoonstellen'.

'Het spierballenvertoon van woensdag is helaas symptomatisch voor een klimaat waarin cannabis en coffeeshops structureel gedemoniseerd worden. De war on cannabis is ook in Nederland een realiteit geworden en daarmee de criminalisering van de cannabisconsument,' aldus de VOC.