Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Liveblog: Ledenraad Ajax vergadert

28 november 2011, 19.56 uur · Aangepast 29 november 2011, 01.30 uur

De ledenraad van Ajax neemt maandagavond tijdens een speciale vergadering stelling in de machtsstrijd tussen Johan Cruijff en de overige vier commissarissen van de Amsterdamse club.

--- Kijk hier naar de live-uitzending ---

Update 00:08
Molenaar: 'Aanstelling Van Gaal is nog niet van de baan. Daar gaat de nog aan te stellen bestuursraad over. De ledenraad heeft hier niks over te zeggen.'

Update 00:05
Keje Molenaar: 'Meerderheid ledenraad zegt vertrouwen in RvC op'. RvC wordt nu verzocht op te stappen. Of, en in welke rol Johan Cruijff bij Ajax blijft weet Molenaar niet. 'Johan is erelid en mag overal bij zijn. Maar in een officiële rol zie ik hem niet.'

Update 23:34 Ledenraadvergadering is afgelopen. Persconferentie kan ieder moment beginnen.

Update 23:10
Jaap de Groot (chef-sport Telegraaf) in Pauw en Witteman: 'Er is binnen de ledenraad min of meer een akkoord om de voltallige RvC te ontbinden een interim bestuur aan te stellen en daarna een bestuursraad.'

Update 22:05
Oud-directeur Frank Kales: 'Ik vind dat ledenraad RvC moet adviseren te stoppen. Groepje van vijf mensen die niet uitgesproken 'links of rechts' zijn moet boel weer vlot trekken'.

Update 22:00
De 22 aanwezige leden van de ledenraad van Ajax hebben maandagavond na 2 uur vergaderen nog geen stelling genomen in het conflict tussen Johan Cruijff en de vier overige commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers.

Ze hebben de vergadering even na 21.30 uur voor een kwartiertje geschorst. De bedoeling is dat ze vervolgens verder praten. Het is ook nog niet duidelijk wie zitting gaan nemen in het nieuwe interim-bestuur dat de mening van de ledenraad op 12 december bij de algemene vergadering van aandeelhouders gaat verkondigen.

Update 21.35
Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen: 'Woorden Römer grote onzin. De term propagandakrant hoort bij een hele andere tijd. RvC heeft aan Telegraaf gevraagd of Cruijff met zijn column wil stoppen en of Jaap de Groot wil stoppen met schrijven. Dat zijn Noord-Koreaanse praktijken.'

Update 21:45
Journalisten bij de Arena maken zich op voor een lange avond. Supporters lijken naar huis te zijn gegaan, sfeer is rustig.

Update 20:50
Simon Zwartkruis (VI) 'Ledenraad exact 50/50 verdeeld'.

Update 20:35
Haro Knijff: 'Cruijff had ook op papier moeten krijgen dat Van Gaal werd aangesteld.'

Update 20:25
Interview met Rob Been jr. over ledenraadvergadering Ajax.

Update: 20:20
Sportadvocaat Harro Knijff: 'We zijn nog lang niet aan het juridische eind van deze kwestie.'

Update: 19:55 Theo van Duivenbode over beste oplossing voor Ajax. 'Het beste zou zijn als iedereen nou eens even zijn bek zou houden.'

Update 19:38
RvC-lid Paul Römer in DWDD: 'Telegraaf voert keiharde propaganda voor Cruijff'.

Update 19:30
Rob Been jr. heeft petitie supporters in ontvangst genomen. Supporters stellen in deze petitie dat zij kiezen voor de lijn-Cruijff. Supporters benadrukken dat ze met deze keuze niet tegen Van Gaal zijn.

Update 19:20
Keje Molenaar rekent op een 'spannende' vergadering. 'Ik heb geen idee welke kant het op gaat.'

Update 19:15
Ledenraadleden druppelen één voor één binnen bij de Arena en worden door supporters onthaald met, voornamellijk, Cruijff-liederen.

Update 19:00
Honderden Ajax-fans verzamelen zich bij de Arena. Ze scanderen de naam van Johan Cruijff en eisen het vertrek van voorzitter Steven ten Have van de raad van commissarissen. De fans willen tevens een petitie aanbieden aan ledenraad.

Update 18:45 Leo van Wijk en Kees Timman, beide ledenraadslid, zijn vanavond ook niet aanwezig.

Update 18:30 uur Johan Cruijff zelf is, naar het zich laat aanzien, niet aanwezig vanavond.