Start van hoofdcontent

Stad

nl

OR voorzichtig positief ondanks inkrimping

29 november 2011, 14.34 uur · Aangepast 21 december 2011, 15.59 uur

Verklaring van de ondernemingsraad van AT5

De ondernemingsraad van AT5 heeft met belangstelling kennis genomen van de overnameplannen van AVRO/RTVNH/Het Parool en de intentieverklaring die deze partijen met de directies van AT5 en SALTO gesloten hebben.

Gezien de voortdurende onzekerheid over de hoogte van de subsidie van de gemeente en de bedragen die in de wandelgangen worden genoemd, ziet de OR de overname vooralsnog als de beste mogelijkheid om AT5 als onafhankelijke nieuwszender te behouden. Belangrijke 'mits' is dat de overname getoetst moet worden aan de Mediawet en aan wetgeving op het gebied van mededinging.

Over de onafhankelijkheid van AT5 worden de komende tijd bindende afspraken gemaakt. De intentieverklaring biedt voldoende mogelijkheden met onderstaande passages als 'vanuit de binnenstad', 'een onafhankelijke, specifieke stadsredactie' en 'karakter blijft behouden door overname van een belangrijk deel van het personeel'

De ondernemingsraad realiseert zich dat overname betekent dat er voor de meerderheid van het personeel (ook bijna de voltallige OR) geen werk meer is en vindt dat voor iedereen bijzonder pijnlijk. Voor alle medewerkers voor wie ontslag wacht, moet een goed sociaal plan worden afgesloten. De OR zal bijzonder kritisch zijn als het gaat om de inhoud van dit sociaal plan en goed met personeel en vakbonden daarover overleggen.

De ondernemingsraad volgt het hele overnameproces tot in detail en verwacht dat alle partijen dat werk zullen verrichten dat nodig is om de OR tot een positief advies te doen komen.