Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weer man neergeschoten in De Pijp

4 december 2011, 10.55 uur · Aangepast 6 december 2011, 09.27 uur

Er is zaterdagnacht weer iemand neergeschoten in De Pijp. Rond vier uur kreeg in de Ferdinand Bolstraat een slachtoffer een kogel in zijn borst, meldt een ooggetuige.

De aanleiding was een ruzie tussen twee groepjes en toen is er geschoten, laat de politie weten. Er is waarschijnlijk geen verband met een eerdere zaak. Volgens de getuige is het slachtoffer, een man, zwaargewond. De politie meldt dat hij buiten levensgevaar is.

De politie zette de omgeving direct af en het forensisch team begon met z'n onderzoek. Er zijn twee aanhoudingen verricht, maakte een woordvoerder zondag bekend. Het gaat om twee mannen van 24 en 30 jaar. De politie is nog ter plaatse voor onderzoek.

Wel zagen agenten een scooter wegrijden met twee mogelijke verdachten. Die scooter werd even later aangetroffen in de Albert Cuypstraat en is meegenomen voor onderzoek.

Afgelopen week kondigde stadsdeel Zuid aan extra maatregelen te zullen nemen in De Pijp. Vorig weekend werd de eigenaar van een Turks koffiehuis doodgeschoten, het was de derde moord in korte tijd.