Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe deadline voor Occupy Beursplein

6 december 2011, 16.20 uur · Aangepast 8 december 2011, 13.13 uur

In een open brief aan de Occupy-beweging heeft burgemeester Van der Laan een nieuwe, harde deadline gesteld voor een reeks maatregelen.

Op 8 december om 10.00 moeten de Occupy'ers op het Beursplein aan een reeks strenge maatregelen voldoen. Zo moet driekwart van het Beursplein zijn vrijgemaakt en 'teruggeven' zijn aan de stad, mogen er maximaal vier personen op het plein overnachten en moeten er sanitaire voorzieningen zijn die voldoen aan de eisen die de GGD stelt.

Ook op het gebied van brandveiligheid en afval worden eisen gesteld. Daarbij zijn alcohol en drugs verboden, is harde muziek na 22.00 uur niet meer toegestaan en moeten auto's en caravans van het plein worden weggehaald.

Brandweer, politie en GGD hebben aangegeven te willen helpen met de herinrichting van het kamp. Het aanbod van de burgemeester om de demonstratie naar de Zuidas te verhuizen, waar van Van der Laan meer mensen mogen overnachten, blijft staan.

Aanvankelijk wilde Van der Laan dat het Occupy-kamp al op 5 december flink zou zijn ingekromen. Maandag werd wel begonnen met de inkrimping, maar deze was op sinterklaasavond nog lang niet voltooid.