Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax loot Manchester United

16 december 2011, 14.22 uur · Aangepast 18 december 2011, 16.25 uur

Ajax komt in de Europa League uit tegen Manchester United.

Dit is vrijdag bekend geworden tijdens de loting voor de zestiende finales in het Europese toernooi. Ajax speelt op 16 en 23 februari tegen de meervoudig Engels kampioen. Ajax begint met een thuiswedstrijd.

Mocht Ajax de dubbele confrontatie met de oud-ploeg van Edwin van der Sar overleven dan treft het de winnaar van het duel tussen Lokomotiv Moskou en Athletic Bilbao.

De enige keer dat Ajax en Manchester United eerder tegenover elkaar stonden in een officiële wedstrijd was in het seizoen '76/'77. United was toen in de UEFA Cup de bovenliggende partij door een 1-0 nederlaag in Amsterdam op eigen bodem weg te poetsen met een 2-0 overwinning.

Ajax is veroordeeld tot de Europa League nadat het in de Champions League op dramatische wijze. werd uitgeschakeld. Lyon won met 1-7 tegen een zeer zwak Dinamo Zagreb, terwijl Ajax thuis twee zuivere doelpunten afgekeurd zag worden.

Lyon ging door ten koste van Ajax. Om de druiven extra zuur te maken werd vandaag bekend dat Lyon in de Champions League uitkomt tegen het op papier zwakke APOEL Nicosia.