Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Albert Drent moet worden vervolgd'

20 december 2011, 16.22 uur · Aangepast 20 december 2011, 19.47 uur

De eigenaar van kinderdagverblijf 't Hofnarretje, tegenwoordig de Vlinderheuvel, Albert Drent, moet alsnog worden vervolgd.

Dat zei voorzitter Gjalt Jellesma van de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen Boink dinsdag.

Drent had de wettelijke plicht om te zorgen voor een veilige omgeving voor kinderen, maar dat heeft hij nagelaten, aldus Jellesma. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot vorige maand om Albert Drent niet te vervolgen, omdat hij niet betrokken was bij het seksueel misbruik door voormalig medewerker Robert M. Jellesma begrijpt dit, maar hij zou graag zien dat Drent om andere redenen wordt vervolgd.

Van de vervolging moet ook een waarschuwende werking uitgaan: 'Bij 't Hofnarretje was van alles mis, los van het misbruik. Het OM zou moeten vervolgen, zodat ook anderen die er een zooitje van maken in de sector, kunnen worden aangepakt', aldus Jellesma.

Het OM onderzoekt overigens wel nog of Drent zich schuldig heeft gemaakt aan het plegen van valsheid in geschrifte. Justitie heeft vermoedens dat hij zogeheten kindlijsten, die de GGD inziet tijdens controles, in strijd met de waarheid heeft gewijzigd.