Start van hoofdcontent

Ajax

nl

AZ stapt van het veld na incident

21 december 2011, 22.42 uur · Aangepast 17 januari 2012, 13.19 uur

AZ is woensdagavond in de achtste finale van de KNVB-beker tegen Ajax van het veld gestapt.

In de bovenstaande video ziet u scheidsrechter Bas Nijhuis, AZ-directeur Earnest Stewart en Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax.

AZ-doelman Esteban trapte in op de supporter die hem besprong, waarna scheidsrechter Bas Nijhuis een rode kaart uitdeelde aan Esteban. AZ-trainer Gertjan Verbeek dirigeerde daarna zijn spelers van het veld, omdat spelers van de Alkmaarse club zich niet meer veilig voelden in het stadion van Ajax.

De voetbalteams troffen elkaar woensdag voor de achtste finale van de KNVB-beker. Ajax leidde met 1-0 toen de 19-jarige supporter zich kort voor de rust op het veld begaf. De Ajax-fan zou via het invalidenplatform op het veld geglipt zijn. Direct na zijn actie werd hij gearresteerd. 'We hadden het vermoeden dat hij zwaar onder invloed van drank was', zei financieel directeur Jeroen Slop van Ajax. 'Natuurlijk gaan ook wij hem bestraffen. Een levenslang stadionverbod lijkt me inderdaad een reële straf.'

Trainer Frank de Boer toonde begrip voor het besluit van AZ om niet meer op het veld terug te keren. 'Iedereen heeft zijn eigen emotie. In deze emotie snap ik het zeker wel', aldus De Boer. 'Voor hetzelfde geld heeft hij een mes bij zich.'

Volgens oud-scheidsrechter Dick Jol handelde collega Nijhuis juist met het trekken van de rode kaart voor Esteban. De Scheveninger liet weten dat de regels voorschrijven dat een speler die zich bezondigt aan een gewelddadige actie uit het veld moet worden gestuurd. Ook al is het slachtoffer afkomstig van de tribune.

Bekijk hier de beelden.