Stad

GVB-feestje gaat niet door

19 januari 2012, 14.23 uur · Aangepast 20 januari 2012, 11.14 uur

Het GVB was van plan 7 februari een feestje te geven in de Hermitage, maar doet dat toch niet.

De nieuwe GVB-directeur, Bart Schmeink, nodigde raadsleden en hun partners uit voor een exclusief bezoek aan de Hermitage met aansluitend een walking dinner omlijst met muziek. De fractie van Red Amsterdam besloot vragen te stellen, omdat een prijzig feestje niet zou passen in tijden van grote bezuinigingen op het openbaar vervoer.

Schmeink laat de raadsleden per e-mail weten dat het grote relatie-evenement van 7 februari vervangen wordt door meerdere, kleine ontmoetingen. 'En uiteraard moeten wij in deze tijden van bezuinigingen op de kleintjes letten en zullen we het evenement op gepaste wijze insteken', aldus Schmeink in de mail.

Dat het feest van 7 februari nu niet doorgaat ziet Red Amsterdam als overwinning. 'GVB schrapt feest na kritische vragen van Red Amsterdam', kopt de partij in een persbericht. Maar volgens de GVB hebben de vragen van de partij alleen geleid tot een heroverweging van de vorm waarin het evenement gehouden wordt. Vervolgens werd besloten om het anders aan te pakken.

'De nieuwe evenementen zijn nog steeds in de Hermitage, want we hebben een samenwerking met het museum waardoor we er gratis gebruik van kunnen maken', laat een woordvoerder weten. Volgens de GVB is dus alleen één groot informeel evenement vervangen door meerdere, kleinere rondetafelgesprekken.