Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte overval Brink's gepakt

24 januari 2012, 09.05 uur · Aangepast 26 april 2012, 01.28 uur

De politie heeft een 25-jarige Amsterdammer aangehouden wegens de gewelddadige overval op een vestiging van geldtransportbedrijf Brink’s in Zuidoost afgelopen zomer. Dat meldde een woordvoerder van de politie vandaag.

De verdachte is een bekende van de politie. Hij is al op 20 december aangehouden op basis van een DNA-spoor. Waar dat spoor is aangetroffen, wil de politie niet zeggen.

De man, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zeer gewelddadige overval op het filiaal van Brink's, zit nog vast. Hij zat in beperkingen zodat hij geen contact met de buitenwereld mocht hebben.

Bij de overval op de Kollenbergweg werden explosieven gebruikt. Ook schoten de overvallers met automatische wapens op de politie. Later kaapten ze onder bedreiging van de wapens een auto. Een vluchtauto, waarin een deel van de omvangrijke buit zat, ging op de snelweg A2 in vlammen op. Dat gebeurde na een crash tijdens een politieachtervolging die tot Eindhoven ging.

De politie werkt nog altijd met 30 man aan de zaak, die wegens het geweld een ,,hoge prioriteit'' heeft. De politie zegt dat het meer geluk dan wijsheid was dat destijds niemand gewond raakte.