Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beloning voor gouden tip Rick Halman

31 januari 2012, 08.34 uur · Aangepast 1 februari 2012, 15.43 uur

Voor de gouden tip die leidt tot de arrestatie van de gezochte Rick Halman heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

De zaak komt dinsdagavond aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie toont onder meer bewakingsbeelden en een reconstructie van de dodelijke schietpartij op de kruising van de Amsterdamse Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat op 29 oktober vorig jaar. Justitie verdenkt Halman ervan dat hij hierbij betrokken was. Het schietincident kostte het leven van een 24-jarige Amsterdammer.

Een eerdere uitzending van het AVRO-programma leverde tientallen tips op. Die hebben echter nog niet tot de aanhouding van Halman geleid. De politie beschouwt hem als gevaarlijk en onberekenbaar en liet eerder al weten dat hij bij de harde kern van Ajax-supporters hoort.

De verdachte werd eerder al eens veroordeeld voor bedreiging, vernieling en wapenbezit. In 2009 schoot hij in een onder Feyenoordsupporters bekende kroeg in Rotterdam op de spiegel achter de bar. Daarbij raakte niemand gewond. Hij zou ook in Engeland een voorwaardelijke straf en een stadionverbod hebben gekregen voor het mishandelen van een agent.

Afgelopen donderdag werd de reconstructie opgenomen door Opsporing Verzocht. Hier de beelden.