Start van hoofdcontent

Stad

nl

Golf straatroven teistert Zuidoost

31 januari 2012, 13.37 uur · Aangepast 1 februari 2012, 12.57 uur

De politie is op zoek naar twee uitermate gewelddadige straatrovers die op 4 januari twee jonge vrouwen beroofden, mishandelden en enige tijd gijzelden.

De twee vrouwen zijn in de avond van 4 januari op weg naar station Diemen-Zuid als ze op het Roerdomppad in Diemen plotseling van achteren worden vastgepakt en de bosjes in worden gesleurd.

De vrouwen schreeuwen om hulp en een van de twee wordt hierop hard met een pistool op haar hoofd geslagen. Ze worden gedwongen op hun buik in de modder te gaan liggen en hun pinpas en code af te te geven. Enige tijd later keert een van de overvallers boos terug. De vrouwen hebben in zijn optiek te weinig geld op hun rekingen staan. De twee overleggen, deels in het Engels en Spaans, terwijl de vrouwen vrezen voor hun leven. Dan verdwijnen de overvallers plots.

Naar later blijkt is met de pas geld opgenomen bij een nabijgelegen bank. Daar is één van de rovers op camera vastgelegd. Kijk hier naar meer foto's van de overvaller.

Het is niet de enige overval van deze soort die zich in januari in Zuidoost en Diemen voordoet. Tussen 4 en 28 januari worden er in de buurt vier soortgelijke (pogingen tot) overvallen gemeld bij de politie.

De politie is dan ook op zoek naar mensen die informatie hebben over de dader(s), of mensen die ook slachtoffer zijn geworden van een overval en dat nog niet gemeld hebben. Zowel getuigen als slachtoffers wordt dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 020-559 2300, of anoniem via 0800-7000.