Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Weinig kans op Kwakoe dit jaar

2 februari 2012, 10.31 uur · Aangepast 4 februari 2012, 11.31 uur

Er is nauwelijks kans dat het Kwakoe Festival dit jaar wel doorgaat.

Op dit moment zijn er zes partijen in de race om het Surinaamse zomerfestival te organiseren. Twee mogen hun plannen verder uitwerken en op 1 maart besluit stadsdeel Zuidoost wie uiteindelijk de vergunning krijgt.

Die organisator krijgt het vervolgens behoorlijk lastig. Het stadsdeel gaat niet helpen en kan niet rekenen op subsidie van de gemeente. Dat heeft alles te maken met de chaos rond de organisatie in 2011. Daardoor moet de particuliere organisator zelf de benodigde 800.000 euro regelen via sponsoren.

Dat lijkt praktisch onmogelijk, aangezien het vorig jaar met een dure projectmanager niet lukte. 'Er is geen plan B', zegt stadsdeelvoorzitter Marcel la Rose. Het Parool meldt dat La Rose doelt op weer een jaar zonder Kwakoe.

Roy Ristie van D66/Onafhankelijk Zuidoost is van mening dat het festival in zijn originele vorm eigenlijk al jaren niet meer bestond: 'James Brown is dood. Otis Redding is dood. Kwakoe is dood. Laten we het festival begraven en iets nieuws beginnen dat bij deze tijd past. We moeten realistisch zijn. Het festival bestond eigenlijk al jaren niet meer. Laten we dat onder ogen zien en nadrukkelijk gaan werken aan een nieuw, leuk zomerfestival voor Zuidoost!'