Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Britten massaal zonder kaartje naar Ajax'

14 februari 2012, 13.11 uur · Aangepast 16 februari 2012, 09.08 uur

De gemeente neemt extra veiligheidsmaatregelen rond de Europa League-wedstrijd Ajax - Manchester United.

Rondom de wedstrijd is er volgens de gemeente namelijk een verhoogde kans op confrontaties tussen supportersgroepen die 'mogelijk in het bezit zijn van wapens'. Voor, tijdens en na de wedstrijd is een veiligheidsrisicogebied afgekondigd in de binnenstad, de route naar het stadion en rond de Arena.

Dit houdt in dat in het gebied een flinke politiemacht op de been is en dat de politie de mogelijkheid heeft om iedereen in het gebied te controleren op wapens. De maatregelen zijn vanaf woensdagmiddag al van kracht.

Uit informatie van de Britse autoriteiten blijkt dat er 2500 kaarten zijn afgenomen door United-supporters, maar dat naar verwachting ook een grote groep zonder kaart voor de wedstrijd komt. Geschat wordt dat het hier gaat om tussen de 1000 en 2500  mensen. Ook is er informatie dat er een groep van ongeveer honderd leden van de harde kern van Manchester aanwezig zal zijn.

Verder houdt de gemeente er rekening mee dat aanhangers van de Belgische club Anderlecht, die dezelfde dag tegen AZ in Alkmaar speelt, naar de hoofdstad komen. Zij zouden op de hand zijn van Ajax-supporters.