112

Ook Belgische hooligans zochten ruzie

16 februari 2012, 10.39 uur · Aangepast 18 februari 2012, 11.56 uur

Whatsapp

De politie heeft gisteravond niet alleen 76 Ajax-fans aangehouden, ook 54 hooligans van het Belgische Anderlecht zochten ruzie met Engelse supporters.

Rond half tien gisteravond hield de politie op het Marie Heinekenplein 76 Ajax-supporters aan. De zouden uit zijn op een confrontatie met supporters van Manchester United. 'We troffen onder andere een ploertendoder, traangas, een boksbeugel en een grote hoeveelheid verdovende middelen aan', laat de politie weten.

De aangehouden supporters werden in bussen vervoerd naar een cellencomplex. Inmiddels zijn ze weer vrij, maar ze kunnen wel rekenen op een boete die kan oplopen tot 600 euro.

Op het Rembrandtplein werd een groep van 54 Belgen ingesloten door de politie. 'Ze behoren tot de harde kern van Anderlecht en waren van plan zich aan te sluiten bij de Ajax-supporters', zegt de politie. Op bevel van de burgemeester moesten zij direct de stad verlaten. Als ze dat niet hebben gedaan, worden ze vandaag alsnog aangehouden.

Elders in de stad werden nog 12 mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging en overtreding van de algemene plaatselijke verordening. Ook dat had met de wedstrijd tussen Ajax en Manchester United van vanavond (19.00) te maken.

Whatsapp