Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voetbalfans op de vuist in Manchester

24 februari 2012, 12.41 uur · Aangepast 24 februari 2012, 17.22 uur

Fans van Ajax en Manchester United zijn donderdagavond voorafgaand aan de Europa League-ontmoeting tussen beide clubs met elkaar op de vuist gegaan.

Dit meldt de Manchester Evening News vrijdag. Volgens de krant brak er een forse vechtpartij uit tussen Ajax- en United-aanhang in een bar waar United-fans aan het drinken waren. 'De ruiten van de kroeg zijn gesneuveld, er werd met meubilair gesmeten en er is met vuurwerk gegooid,' stelt de krant.

De Britse politie pakte zestien voetbalfans op, waaronder negen Ajacieden.

Het was niet het enige incident met Ajacieden in Manchester. Volgens de krant kwamen er meldingen binnen van Amsterdamse fans die de politie bekogelden met vuurwerk en rookbommen. Een grote groep supporters is door de politie naar Old Trafford begeleid.

De wedstrijd tussen United en Ajax werd door de politie als risicowedstrijd gezien. Er was veel politie op de been. 'Ajax-supporters zijn enigszins berucht, net als de aanhang van sommige Britse clubs. Het gros komt echter gewoon om gezellig naar de wedstrijd te kijken,' aldus de politie.

Een week geleden was het in Amsterdam ook onrustig toen fans Ajax en United elkaar troffen op de Wallen. In totaal werden er toen gedurende twee dagen bijna 130 fans opgepakt.