Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM: A'dammer dwong meisjes tot prostitutie

1 maart 2012, 19.37 uur · Aangepast 2 maart 2012, 10.41 uur

De twee meisjes van 14 en 15 uit Vleuten en De Meern die in februari vermist waren, zijn waarschijnlijk gedwongen tot prostitutie.

Dat vermoedt het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht. De 29-jarige Amsterdammer die is opgepakt (waarschijnlijk rapper MF Juice) in verband met de vermissing, wordt ook verdacht van mensenhandel en het seksueel uitbuiten van de meisjes, zo meldde het OM donderdag. De man blijft de komende 2 maanden vastzitten.

De meisjes waren vermist van 14 tot 21 februari en de Amsterdammer zou hen hebben ondergebracht in een woning in Rotterdam, waar hij ze aan het werk zou hebben gezet. Volgens justitie wierf hij klanten, nam hij het geld van hen in ontvangst, zorgde hij ervoor dat de meisjes in hun contacten werden beperkt en bleef hij in de buurt als ze aan het werk waren. Bovendien zou hij zich aan een van de meisjes hebben vergrepen.

Afgelopen maandag hield de politie ook een 29-jarige vrouw uit Den Helder aan die ook van mensenhandel wordt verdacht. Zij blijft in elk geval nog de komende 2 weken vastzitten.