Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Supportavond voor café de Duivel

7 maart 2012, 12.55 uur · Aangepast 7 maart 2012, 13.47 uur

Op zondag 18 maart wordt er in de Melkweg een supportavond georganiseerd voor café de Duivel, dat afgelopen december wegens een schietincident werd gesloten door de gemeente.

Tijdens deze avond zullen artiesten, muzikanten en andere creatievelingen café de Duivel steunen in hun strijd om te kunnen heropenen. ‘Stad van mijn Dromen’ is het thema van de avond want volgens de organisatoren hoort in een stad als Amsterdam een bijzondere plek als café de Duivel thuis.

De avond staat niet alleen in het teken van de muziek maar staat ook het 'specifieke publiek' (zoals de politie het benoemt in de rapportages) centraal, aldus de organisatie. Politici, politie en geïnteresseerden zijn hierbij van harte uitgenodigd om zelf te kunnen aanschouwen dat hiphop liefhebbers niet tot het stereotype ‘onruststoker’ behoren.

Tijdens de avond hoopt café de Duivel een ruim tweehonderd pagina's tellend document met steunbetuigingen, opgesteld door culturele instellingen en supporters, aan vertegenwoordigers van de gemeente te kunnen overhandigen.

Vorig jaar eind decemberwerd het café gesloten door burgemeester Van der Laan nadat een bezoeker bij een schietpartij zwaargewond raakte. Eerder werd er ook al actie gevoerd, door onder andere Henk Schiffmacher, tegen de sluiting van het café.