Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Van der Laan opent vechtsportschool

14 maart 2012, 14.15 uur · Aangepast 16 maart 2012, 10.55 uur

Burgemeester Van der Laan opent volgende week een vechtsportschool. Dit is best opmerkelijk omdat hij de afgelopen jaren een strenge aanpak voorstond van bijvoorbeeld kickboksgala's die verweven zouden zijn met de criminaliteit.

Volgens zijn woordvoerder wil Van der Laan met de opening mede het signaal afgeven dat hij niets tegen vechtsport heeft zolang deze niets met criminaliteit te maken hebben.

De nieuwe sportschool richt zich op Mixed Martial Arts (MMA), een combinatie van sporten als kickboksen, worstelen en jiujitsu. Het staat bekend als een van de hardste vechtsporten en is onder meer in de Verenigde Staten erg populair.

Van der Laan besloot enkele jaren geleden sommige vechtsportgala's uit de stad te weren omdat die netwerkbijeenkomsten van criminelen zouden zijn. Dit tot grote teleurstelling van kickbocksers en vechtsport-trainers. Volgens zijn woordvoerder heeft hij echter altijd een onderscheid gemaakt tussen de criminaliteit die verbonden is aan sommige evenementen en de sport zelf. 'En je kunt het ook zien als opbouwend voor de vechtsport om die zweem van criminaliteit er vanaf te halen.'