Stad

NL
V

Verbreed fietspad West weer versmald

19 maart 2012, 11.55 uur · Aangepast 20 maart 2012, 18.06 uur

In de Witte de Withstraat begint stadsdeel West eind van de maand met op zijn zachtst gezegd opvallende werkzaamheden.

In de straat wordt het eind vorig jaar verbrede fietspad namelijk weer versmald. Met de nodige overlast tot gevolg. Dit blijkt uit een brief die onder bewoners van de straat is verspreid waarover GeenStijl dit weekend berichtte.

Eind vorig jaar werd het fietspad in de straat breder gemaakt zodat vuilniswagens hierover heen konden rijden. De wagens konden hun werk, het legen van ondergrondse containers, namelijk niet doen op de rijbaan omdat de bovenleiding van de tram in de weg hing.

Een breder fietspad was de oplossing, maar waar helaas geen rekening mee was gehouden zijn de nieuwe vuilniswagens van Afvalservice West. Deze wagens zijn te breed voor het nieuwe fietspad, waardoor er opnieuw ingegrepen moet worden.

Het pas verbrede fietspad wordt nu weer versmald, de bovenleiding wordt verplaatst, de rijbaan wordt breder en de gewraakte vuilcontainers worden verplaatst. De werkzaamheden beginnen eind van de maand en nemen naar verwachting twee weken in beslag. Het stadsdeel waarschuwt op voorhand voor geluids- en parkeeroverlast. Ook rijden er tijdens de werkzaamheden geen trams door de straat.