Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Kom eieren gooien naar De Balie'

20 maart 2012, 11.32 uur · Aangepast 21 maart 2012, 04.51 uur

Als protest tegen een theaterstuk waarin Anders Breivik en Geert Wilders samen te zien zijn roept Indymedia op donderdag rotte eieren te komen gooien naar debatcentrum De Balie.

Op 22 en 25 maart is de dialoog 'Breivik ontmoet Wilders' te zien in De Balie. Het toneelstuk is geschreven door schrijver en columnist Theodor Holman. In de voorstelling gaat Holman onder andere in op de vraag wat de twee mensen daadwerkelijk met elkaar gemeen hebben en waarin ze van elkaar verschillen. 'Kon Wilders weten wat Breivik ging doen? Wist Breivik wat Wilders voor een man was?'

Indymedia heeft het echter niet zo op de denkbeelden van Holman en het podium dat De Balie hem biedt. Om hun onvrede met zijn werk te uiten heeft de site nu een oproep geplaatst om donderdag rotte eieren naar De Balie te komen gooien.

'Wij roepen iedereen op om komende donderdag half acht naar de Balie te komen om op ironische en lichtzinnige wijze rotte eieren naar de gevel te gooien. Deze oproep is natuurlijk niet letterlijk zo bedoeld. U kunt het uiteraard wel zo interpreteren, maar daar kunnen wij helaas niets aan doen. Net als Theodor Holman, staan wij niet in voor de gevolgen van onze woorden,' stelt het bericht, dat is ondertekend door de Naamloze Vennootschap.